EKSTRAORDINÆRT SALG FORTSETTER - SPAR 20-60% PÅ NESTEN ALT  | Shop direkte fra lokale butikker 

SALG | SPAR 20-60%

Meny
GRATIS FRAKT OVER 499,- OG ALLTID GRATIS RETUR
Kurv
0

Din shoppingbag er tom...

Paraplyer (11)

Leter du etter en liten paraply som passer perfekt i veska når du skal ut på byen? Eller kanskje en stor paraply du kan gå arm i arm med kjæresten din under? Uansett om du leter etter en stor, liten, prikkete, stripete, fargesprakende, hvit eller svart paraply kan du finne den her hos Miinto.

En paraply er en fantastisk oppfinnelse. Den forhindrer deg nemlig i å bli søkkvåt når du skal fra A til B midt i en regnbyge. Her i Norge, hvor vi nærmeste er kjent for det skiftende været vårt, så er en paraply en absolutt nødvendighet i garderoben. I gamle dager var paraplyen et slags tilbehør til overklassen, og de hadde ofte tjenestefolk til å bære den for seg. Både for å beskytte seg mot regnet, men også for å skjerme mot solen. I dag er paraplyen imidlertid allemannseie som man ofte kan få for veldig få penger. Ta derfor en nærmere kikk på utvalget at paraplyer her på siden, for vi har helt sikkert noe som passer perfekt til deg og din stil.

Forskjellige paraplyer til forskjellige behov

Selv om en paraply utelukkende utgjør en praktisk funksjon, så behøver den ikke å være kjedelig av den grunn. I tillegg til mange forskjellige farger og mønster, så finnes de flere forskjellige størrelser også. Noen av dem kan klappes sammen slik at de nesten ikke fyller noen ting i vesken din. Ikke nok med at det ofte regner i Norge, men det blåser også en del. Derfor skal man også overveie hvilken paraply man kjøper. De helt små paraplyene man kan putte vesken kan som regel ikke tåle skikkelig ruskevær, og hvis du ferdes mye i regn og vind, så bør du nok overveie en litt mer robust paraply.

Paraplyen historie

Ordet paraply stammer fra italiensk «para», å skjerme, og fransk «pluie» som betyr regn. I begynnelsen ble den betraktet som et tilbehør hovedsakelig til kvinner, men etterhvert som paraplyen kom til Europa ble det også vanlig for menn å gå med paraply. Paraplyen kom fra Persia, og det var forfatteren Jonas Hanway som brakte den til England fra Persia. Han ble kjent som den første som brukte en paraply offentlig i England, og som får æren for at paraplyen ble en populær bruksgjenstand blant menn. Engelske gentlemen omtalte ofte deres paraplyer som en «Hanway», men paraplyen har også hatt flere kallenavn opp gjennom årene. Daniel Defoes roman «Robinson Crusoe» var en særdeles populær bok på den tiden, og siden Robinson hjelper Fredag bar en paraply av skinn over hodet sitt som solbeskyttelse, ble paraplyer også kalt «Robinsons» av alminnelige mennesker.

Finn en paraply som passer til deg

I det 20. århundre ble paraplyen en funksjonell gjenstand utelukkende med det formålet å skape mye ly for regnet. På 30-tallet forsvant dameparasollen fordi det ble moteriktig med solbrent hud. Mellom verdenskrigene ble det moderne for gentlemen å gå med en svart paraply fremstilt som en silke- eller bomullbaldakin med et bøyd håndtak. Etterhvert ble behovet for praktiske paraplyer større, og på femtitallet dominerte den teleskopiske foldeparaplyen. På 70-tallet kom til og med golfparaplyen. En paraply kan fås i mange forskjellige størrelser, og de fås også i størrelser som passer for barn. Man kan også kjøpe en ekstra stor paraply som for eksempel kan dekke barnevognen, golfvognen og deg, eller hvis dere foretrekker at flere personer går under en paraply. Det finnes med andre ord mange forskjellige typer paraplyer, og her hos Miinto finner du helt sikkert en som passer perfekt for deg.OPPDAG MER TIL REGNVÆRSDAGER:

Blæst

BRGN by Lunde & Gaundal

Didriksons

Hunter

Kastel

Rains

Scandinavian Edition

Stutterheim

Swims

Filter Fjern alle

Brands

Størrelser

Farger

Pris

Pris mellom - NOK

11 produkter funnet

Behov for hjelp?

Kontakt oss her
eller finn svar i vår FAQ

Gratis frakt

På bestillinger over 499,-

Shop lokalt på nett

Hos Miinto handler du fra over 400 lokale motebutikker

Gratis retur

14 dagers returfrist

+90.000 produkter

Fra mer enn 2.000 brands.