Gratis frakt på kjøp over 499,- | Shop fra lokale butikker
Gratis frakt på kjøp over 499,- | Shop fra lokale butikker
Meny
GRATIS FRAKT OVER 499,- OG ALLTID GRATIS RETUR
Kurv
0

Din shoppingbag er tom...

Blazer og dressjakker (197)

Dressjakker bør være en fast bestanddel i enhver manns garderobe. Om ikke flere, så i det minste en man kan være sikker på sitter som den skal. Dressjakker kan enkelt styles opp og ned, og her hos Miinto finner du et stort utvalg av blazere og dressjakker til herrer.

En blazer er den litt mer uformelle utgaven av en dressjakke, fordi den har et mer avslappet og hverdagsaktig preg over seg. Derfor kan den med få og enkle virkemidler få utseendet ditt til å bli en anelse mer avslappet, men allikevel ikke så tilbakelent som en genser. Det viktigste er hvordan man kombinerer dressjakker og blazer, for de kan som sagt både styles opp og ned.

Dressjakker er alltid moderne

Når man snakker om dressjakker, så snakker man som oftest om den type jakker som er en del av en hel dress. Buksene og jakken er som oftest laget av det samme stoffet, og mer eller mindre alltid i samme farge. Man kan jo selvfølgelig alltids bruke en dressjakke sammen med andre bukser, slik at den fungerer som en blazer, for det er i prinsippet det som er forskjellen, nemlig at en blazer står for seg, mens dressjakker er en del av en dress. Det er et flerfunksjonelt klesplagg som aldri blir umoderne, og som alltid vil prege de aller høyeste standardene innenfor herremote.

Hvor kom herreblazeren fra?

Herreblazeren ble oppfunnet sist på 1800-tallet som noe det var enkelt og ta på seg etter at man hadde vært ute og rodd eller spilt tennis. Det diskuteres rundt opprinnelsen og om navnet kom fra mannskapet på «HMS Blazer». Dette var et lite skip hvor besetningen hadde på seg blå- og hvitstripete jakker. Det kan også ha vært roerne i «Cambridge University’s Lady Margaret Boat Club» som la navn til det elegante og stilige klesplagget. Det sies nemlig at de hadde noen flotte røde jakker som en sportskommentator omtalte «ablaze», noe som betyr at noe har skinnende farger. De flotte rojentene satte simpelthen vannet «ablaze» med de stilige jakkene sine. Den alminnelige og litt mer kjedelig teorien, er at navnet kommer fra overklassens hang til «emblazoning», altså å pryde og utsmykke brystlommene med emblem til viktige begivenheter.

Dressjakker er anvendelige

Uansett hvilken av de tre ovennevnte teoriene om hvor navnet stammer fra, så kan man ikke komme bort fra det faktum at en dressjakke eller blazer til herre er et av de aller mest anvendelige klesplaggene man kan eie. Man bør ikke bare nøye seg med en, men gjerne ha en dressjakke i ull om vinteren og en tynn variant om sommeren. Her på siden finner du mange forskjellige modeller som varierer i fasong, farger, materialer og mye annet, og de kan brukes til både klassiske hvite T-skjorter og moderne skjorter med trykk. På den måten kan du finne en herredressjakke som passer perfekt til det den skal brukes til, og som har nøyaktig den stilen og det utseendet du gjerne vil ha.OPPDAG DRESSJAKKER TIL HERRE FRA:

Bertoni

Frislid

Les Deux

Oscar Jacobson

Tiger of Sweden

Filter Fjern alle

Brands

Størrelser

Farger

Pris

Pris mellom - NOK

197 produkter funnet
Filter

Behov for hjelp?

Kontakt oss her
eller finn svar i vår FAQ

Gratis frakt

På bestillinger over 499,-

Shop lokalt på nett

Hos Miinto handler du fra over 400 lokale motebutikker

Gratis retur

14 dagers returfrist

+90.000 produkter

Fra mer enn 2.000 brands.