Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

ASICS

Asics står for ”Animal Sana in Corpore Sano”, som igjen henviser til en sunn sjel, i et sunt legeme. Unn deg selv både en sunn sjel og et sunt legeme, og gjør det med stil. Dette japanske merket har eksistert i 70 år, og blir bare bedre og flottere.

Asics er en japansk produsent av joggesko, som ble grunnlagt i 1949. Merket er et av de firmaene som ligger lengst fremme når det gjelder utviklingen av joggesko og sneakers, og er kjent over hele verden. De fremstiller sko til utøvere innenfor mange forskjellige sportsgrener, som friidrett, bryting, tennis, golf og volleyball. Suksessen til Asics bygger på avansert forsking og et tett samarbeid med profesjonelle idrettsutøvere. Firmaets filosofi bygger altså på uttrykket «En sunn sjel, i et sunt legeme».


Onitsuka blir til Asics


I dag er løp og idrett en normal aktivitet i de fleste mennesker liv. Det har blitt trendy å drive med sport og å være aktiv, og annen hver mann, kvinne og barn beveger seg og er fysisk aktive. Dette er vel bra, siden vi i dag er et mer stillesittende folk enn noensinne før. Vi har blitt nødt til å aktivere oss selv i større grad enn tidligere. Dette har Asics innsett for lengst, og derfor har firmaet vokst til et av de absolutt største innenfor sport, og fremfor alt løp. Grunnleggerens Kihachiro Onitsuka begynte å fremstille basketsko allerede som ung gutt i hjembyen Kobe, og snart fikk han foten innenfor andre sportsgrener. På 50-, 60-, og 70-tallet ble merket som den gang het Onitsuka Tiger båret av mennesker over hele verden. I 1977 gikk firmaet sammen med GT og Jelenk, og dannet Asics. Onitsuka-merket fremstilles og selges fortsatt i dag som en paraplyorganisasjon under Asics. En annen milepæl i firmaets historie var 2010, da de kjøpte det svenske merket Haglöfs for omtrent en milliard svenske kroner.


Sportssko og Asia dominerer


I dag kommer Asics’ største inntekter fra salget av sportssko. Dette utgjør omtrent 60% av alle inntektene, mens 24% kommer fra sportsklær og 10% fra sportsutstyr. Hovedparten av firmaets salg skjer i Asia, hvor nesten halvdelen (49% av salget) foregår. 29% av salget skjer i Nord-Amerika og 19% i Europa. En stor del av Asicsskoenes suksess er den såkalte betagel. Dette er en gele som består av gel og silikon, som tar imot de støtene som oppstår ved blant annet løping. Gelen har blant annet blitt testet ved å la et egg falle fra 20 meters høyde, ned i en 300 kvadratmillimeter betagel. Resultatet var selvfølgelig at egget ikke sprakk. Imponerende, og en god grunn til at betagel har blitt så populært internasjonalt.


Gel Kayano og Gel Nimbus


I dag er det betagel i mange forskjellige Asicsmodeller. Det bidrar til at føttene dine ikke får så mye juling under de lange løpeturene, og noen av de aller mest populære modellene er Gel Kayano og Gel Nimbus. Disse Asicsmodellene er ikke bare gode mot føttene dine, de innbyr også til trening med lekre design og ikke minst fargeglade mønstre. Skoene har blitt klassikere, og man kjenner fort igjen designet. Det morsomme er at et par Asicssko er så tydelig forbundet med løp, at de faktisk ser best ut etter en lang tur – skitne og slitte, som tegn på en god innsats.

Fjern alle filter

Asics

Side 1 Av 2

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.