Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

VINTERSKO OG BOOTS TIL BARN

Kulden har kommet, og barnet ditt trenger et par vintersko og støvler som kan holde føttene varme hele vinteren. Her hos Miinto finner du et stort utvalg av vintersko til store som små gutter og jenter.

Uansett om du er på utkikk etter et par flotte vintersko, praktiske støvler eller vintersko med fôr, så har vi det du leter etter. Noen liker lukking med borrelås, mens andre liker lisser. Det er også stor forskjell på om det skal være lave eller høye sko, i skinn, Gore Tex eller noe helt annet. Sålene skal dessuten være solide, og mange modeller har såler av rågummi. Man skal også tenke på selve passformen, for det er store forskjeller, også på barneføtter, når det kommer til bredde og høyde på vristen. Det viktigste er at det er god plass til føttene, og at de er komfortable, varme og tørre.

Langt eller kort skaft

I prinsippet er det egentlig bare en smakssak om man velger vintersko med kort eller langt skaft. Det avhenger også av hva man skal bruke skoene til. Her inne finner du for eksempel flotte motesko med langt skaft til jenter som elsker å gå i kjole eller skjørt med strømpebukser til. Det lange skaftet er spesielt praktisk til barnehagebarn og de minste barna på skolen. De er som regel veldig aktive og leker ute i all slags vær. Da er det lange skaftet opp forbi anklene med på å gi støtte og holde føttene og anklene ekstra varme. Dessuten kan de gå tørrskodd i sølepytter og snø. Til de aller minste er det fint å velge vintersko med kort skaft, siden små barn har kortere legger. De korte skaftene på skoene gjør at de er lettere å gå i, og gir en større bevegelsesfrihet.

Vintersko med fôr

Det kan hende du tenker på om fôret i skoene er varme nok til barnets føtter. Så lenge støvlene har en Gore Tex-membran, kan et par med bomullsfôr være like så varme som et par vintersko med ullfôr. Her inne finner du støvler og sko med blant annet 100% naturlig ullfôr, syntetisk fôr og bomullsfôr. De fleste skinnstøvlene er med ullfôr, og de syntetiske har ofte syntetisk fôr som ligner ull, eller bomullsfôr. Dette er bare noen få eksempler. Det finnes et hav av forskjellige varme barnesko, og alt er egentlig bare en smakssak. Det viktigste er, tross alt, å finne et par vintersko med fôr som puster godt og holder føttene varme.

Vintersko med plass til å vokse

Det er som regel en god idé å kjøpe et par vintersko barna kan vokse i. Barnas føtter vokser fort, og noen ganger langsomt, for så å ta et skikkelig tigersprang neste sesong. Du har kanskje opplevd at barnet ditt har hoppet over en hel størrelse? Det anbefales ofte å kjøpe vintersko med plass til at føttene kan vokse 1,5-2 cm. Så har man både plass til et par varme ekstra sokker, og til at føttene skal strekke seg litt mer. For at skoene skal gi best mulig støtte og ikke bli vanskelige å gå med, bør små barn helst ha et mindre voksetillegg enn de større. Det er også viktig å nevne at fôret i et par varme sko ofte tar noe av plassen, så vær oppmerksom på om du eventuelt skal gå opp en størrelse.

Side 1 Av 5

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.