Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

BALMAIN

Balmain ble grunnlagt i 1945 i Paris. Det parisiske merket er den dag i dag fremdeles fremtredende i moteverdenen og et anerkjent merke over hele verden. Det er kjent for sitt rocka og rå uttrykk blandet med vintagedetaljer i form av edelsteiner og perler, i tillegg til design av den aller høyeste kvalitet. Merket holder fast ved sine røtter og tradisjoner for godt håndverk, men klarer å kombinere dette med nåtidens trender.

I Frankrike står det et historisk hus som gjennom mange år har klart å beholde sin unike posisjon i moteverdenen. Motehuset har vært med på å diktere og inspirere nye trender, og mange andre merker rundt om i verden ser ofte på dette merket for inspirasjon og referanse. Det er ingen tvil om at de fleste moteinteresserte kvinner har hørt om Pierre Balmain, og mange har nok også kikket misunnelig på et av de flotte designene fra en av de mange kolleksjonene rundt om i verden. Hvert design oser av fransk stil og finesse og hvert element er svært ettertraktet, nettopp fordi det er innbegrepet av stil og motebevissthet.


Alt fra statement kjole til herreklær


Etter andre verdenskrig, og etter at Pierre Balmain jobbet som assistent for den franske designeren Lucien Lelong, bestemte han seg for å starte sitt eget merke høsten 1945. Karrieren startet med hans signaturstil kalt 'Jolie Madame', som var en sterk kontrast til det de var vant til i Frankrike. For her ble det feminine fremhevet, noe som overhodet ikke var tilfellet før 1945. Men selv om Balmain helt klart er det merket man skal gå til hvis man vil ha en statement-kjole og en elegant veske, så har brandet også fått fotfeste i markedet for motebevisste menn. Det er et merke som ikke er redd for å ta sjanser, akkurat som de gjorde i 1945.


Populær fransk couture


Motehuset i Paris er annerledes enn mange andre motehus. Der hvor mange av de andre motehusene har vendt ryggen til fortiden, har Balmain valgt å forbli tro mot fortiden og utvikle seg videre fra dette. Motehuset har gang på gang utviklet kolleksjoner som får alle til å dåne, og de fortsetter å utvikle seg og innovere etter hvert som moteverdenen utvikler seg. Klær fra Balmain vil kle enhver motebevisst kvinne og mann, det skal det ikke være tvil om. Kolleksjonen inneholder alt fra de klassiske og stilige Balmain-jeansene deres, til kule jakker med et rått og rocka uttrykk. For de som gjerne vil fremheve de feminine sidene side med lekker fransk couture, er det ingenting som kler en kvinnekropp bedre enn en kjole fra Balmain. Designene er uten tvil moderne, men de har alltid en viss klassisk aura over seg.


Merkevarens fall og gjenoppstandelse


Pierre Balmain fortsetter å jobbe som kreativ direktør for sitt motehus frem til hans død i 1982, året da den første ready-to-wear-kolleksjonen også ble lansert. Etter hans død, blir rollen som kreativ direktør tildelt den danske designeren Erik Mortensen, som imidlertid ikke klarer å redde motehuset fra den økonomiske krisen som begynte på 70-tallet. I 1990 etterfølges han av Hervé Pierre og deretter, mellom 1992 og 2002, av Oscar de la Renta, som klarer å gjenopplive motehuset og etablere dets klassiske og luksuriøse stil. I 2006 tar Christophe Decarnin over styringen av merket, gir det en rock-chic-stil og gjør det til et av de mest trendy merkene for øyeblikket. Mini kjoler, skinnjakker med militære detaljer og spisse skuldre, t-skjorter og tettsittende bukser blir kultobjekter.


Olivier Rousteing, Balmains kreative talent


Olivier Rousteing har introdusert en ny tolkning av Balmain-stilen. Høy fransk mote blir gjenoppdaget for å tilby moderne luksus. Hans antrekk viser frem enkle linjer som står i kontrast til overdådigheten av dekorasjoner laget av stener og broderier. Klassisk parisiske eleganse er kombinert med rock detaljer, for å skape en ny silhuett, som perfekt representerer livsstilen til "Balmain Army", Olivier sin generasjon som lever og tolker Balmain-universet. Designeren har revolusjonert Balmain ved å introdusere motehuset til millioner av mennesker gjennom sosiale medier, spesielt ved bruk av Instagram som et nytt kommunikasjonsverktøy. Han har også inngått viktige samarbeid med internasjonale stjerner, som Rihanna, Kim Kardashian, Kendall Jenner, Kanye West og Beyoncé. Sesong etter sesong, er hver kolleksjon av Olivier Rousteing en ekte hyllest til høy mote signert Balmain og er uatskillelig fra den moderne musikkscenen.


Kolleksjoner preget av overdådighet og eleganse


Kreasjonene fra motehuset Balmain, opprinnelig kjent for deres nøkterne stoffer og rene linjer, har utviklet seg over tid for å tilpasse seg nåværende smaker og trender, samtidig som de opprettholder en perfekt balanse mellom modernitet og tradisjon. Minimalistiske kutt er blitt beriket med gylne kjeder, tau, perler og glitrende detaljer, som definerer den moderne Balmain-stilen. Kolleksjonene fra det franske merket er opprørske og fulle av nagler, glitter og skinnklær, for å kle en moderne og frigjort kvinne. Kjolene, til tider futuristiske, viser innovative kutt og uimotståelige fargeblandinger. Strukturerte modeller og geometriske mønstre slås sammen med glitrende stoffer for en overdådig stil, som er umiddelbart gjenkjennelig. Menns kolleksjon er sofistikert, med et avantgardepreg og stor oppmerksomhet på detaljer. Den elegante og ikoniske stilen til Balmain forfører med sine rikt broderte og pyntede kreasjoner, med uvanlige kombinasjoner, som blonder med metall eller neopren, og med sine rockeinnflytelser.

Fjern alle filter

Balmain

Side 1 Av 22

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.