Meny
GRATIS FRAKT OVER 499,- OG ALLTID GRATIS RETUR
Kurv
0

Din shoppingbag er tom...

Clarks (36)

Britiske Clarks har for lengst oppnådd ikonstatus. Takket være et bredt sortiment har de klart å få suksess på verdensplan. Det har med tiden blitt mange generasjoner som har nytt godt av et par sko fra Clarks, og noen av modellene har blitt klassiske favoritter.

Clarks ble etablert i den vesle byen Street i 1825. Cyrus Clark besluttet seg for å satse på materialer som pels, ull og skinn. Litt senere begynte han å produsere matter av saueskinn, og Cyrus spurte etterhvert sin bror James om ikke han kunne tenke seg å være med på moroa. Clark startet også så smått med produksjonen av tøfler, noe som var det egentlige startskuddet på den suksessen de senere skulle oppnå med produksjonen av sko.

En pionér innenfor sitt felt

Clarks er i dag en gigant innenfor skobransjen, men det skulle gå nærmere 30 år etter at firmaet ble grunnlagt før forretningen begynte å kaste noe av seg. På midten av 1800-tallet vant han en konkurranse i kategorien «de beste kalosjene», og på 1860-tallet var Clarks den første skoprodusenten som mekaniserte produksjonen i Storbritannia. Cyrus Clark og broren hans var derfor ikke lenger bare skoprodusenter, men pionerer innenfor det tekniske området. Tiårene og århundret gikk, og på 1990-tallet oppnådde Clarks kjempesuksess på verdensplan.

Flere klassiske og populære modeller

Clarks er et gigantisk skofirma, og derfor tilbyr de selvfølgelig også et bredt utvalg av sko. Dette betyr dog ikke nødvendigvis at det ikke er noen spesielle sko som skiller seg mer ut enn andre. Clarks aller mest solgte modell er Desert Boot. Den ble lansert tidlig på 1950-tallet, og ble designet av Nathan Clark. Han hadde vært i utstasjonert i Burma under andre verdenskrig, og hadde fått en spesiell utfordring av broren sin. Nathan Clark skulle bruke denne «reisen» som en inspirasjonskilde til en sko. The Clarks Desert Boot ble lansert med stil takket være vellykkede kampanjer, blant annet i magasinet Esquire. En annen suksessfull sko fra Clarks, er Wallabee fra 1967. Den har et enkelt design og tykke gummisåler, noe som tiltrakk veldig mange kunder. Fetteren til denne skoen, Desert Trek, ble forresten populær et par år senere.

Fra hiphop til Breaking Bad

Selv om sko fra Clarks kanskje ikke umiddelbart regnes for å være en del av hiphop-stilen, så har det faktisk vært mange rappere som har valgt å ta på seg et par Clarks. Spesielt de jamaikanske rapperne har vært flittige brukere av skoene, og reggea- og hiphop-artister som Dillinger, Trinity, L’il John og mange andre, har sunget om sko fra Clarks. For å være helt aktuelle, så bruker hovedpersonen fra fjernsynsserien Breaking Bad, Walter White, nettopp et par Clarks.

Design og holdbarhet

Noe av det som kjennetegner sko fra Clarks er kvaliteten. Når man går til innkjøp av et par sko fra dette merket, så er det en langtidsinvestering. De holder i mange år, og skoene og støvlene går aldri av mote. Det er nettopp dette som kjennetegner god design og kvalitetsprodukter – det kommer alltid til å være på mote.POPULÆRE SKOKATEGORIER TIL DAME:

Sandaler

Sneakers

Støvler og boots

Vintersko

Filter Fjern alle

KJØNN

Kategorier

UNDERKATEGORI

Størrelser

Farger

Pris

Pris mellom - NOK

36 produkter funnet
Filter

Behov for hjelp?

Kontakt oss her
eller finn svar i vår FAQ

Gratis frakt

På bestillinger over 499,-

Shop lokalt på nett

Hos Miinto handler du fra over 400 lokale norske motebutikker

Gratis retur

Bytt eller returner din ordre innenfor 14 dager

+90.000 produkter

Fra mer enn 2.000 brands.