Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

JIL SANDER

Jil Sander er et navn som er synonymt med en spesielt ren og undervurdert motetype. Den tyskfødte designeren, som lanserte sin første kvinnekolleksjon i 1973, er nært knyttet til 90-tallets minimalisme, men motefilosofien hennes er langt fra minimalistisk og enkel. Da hun åpnet sin første butikk i Hamburg, 24 år gammel, brukte Sander tekstiler som tradisjonelt var assosiert med herreklær til kvinneklærne, og demonstrerte en androgyn estetikk som ville vare gjennom hele karrieren. Et av hennes absolutte signaturdesign er den perfekt skårede hvite skjorten, og ikke minst buksedrakten.

Jil Sander er også kjent for utvikling og bruk av høyteknologiske, men likevel ekstremt luksuriøse typer stoff. På grunn av de nøye vurderte proporsjonene på klærne hennes, fikk Sander snart en trofast og dedikert følgeskare blant sofistikerte arbeidskvinner som satte mer pris på elegante og rene linjer i forhold til åpenbar og utilslørt fremheving av en kvinnes sexappell.


En kompleks historie


I 1979 ble Jil Sander Cosmetics lansert, etterfulgt av en skinnkolleksjon i 1984. Selskapet ble et børsnotert selskap i 1989 og en periode med rask ekspansjon fulgte, med flaggskipbutikker som åpnet i Paris, Milano og New York tidlig på 90-tallet. I 1997 ble den første herrekolleksjonen vist i Milano.

Den roen og enkelheten man ser i klær fra Jil Sander står i sterk kontrast til bedriftens historie. I 1999 kjøpte Prada Group en majoritetsandel i Jil Sander AG, og året etter forlot Sander sitt eget selskap. I november 2000 ble Milan Vukmirovic utnevnt til kreativ leder for både herre- og damekolleksjonene. Sander kom til alles store overraskelse tilbake til motehuset hun selv grunnla i 2003, og i tre suksessfulle sesonger ble hun igjen beundret av presse og kunder med en subtil feminin estetikk. I november 2004 skiltes Sander og Prada-gruppen igjen lag. Et team av studiodesignere, hvorav mange hadde jobbet direkte under Sander selv, overtok ledelsen av motehuset i en periode, inntil det ble kunngjort i mai 2005 at Raf Simons skulle være den nye kunstneriske lederen for merket.


Videreutvikling av minimalismen


I løpet av sine syv år som den kreative lederen av motehuset, fortsatte den ikoniske belgiske designeren Raf Simons å utforske den populære minimalismen Sander hadde utviklet. Det har han så virkelig gjort, for de minimalistiske silhuettene står skarpere enn noensinne, samtidig som han har tilført neonfarger og glans – ja, til og med frynser! Jil Sander er kanskje ikke den kunstneriske lederen lenger, men hennes designånd lever utvilsomt videre.


Jil Sander hos Miinto


Miinto er et slags kollektiv med over 400 forskjellige motebutikker fordelt over hele landet. Vi mener det er viktig å kunne uttrykke seg selv gjennom mote, og derfor er vi glade for å kunne presentere et utrolig bredt spekter av motebutikker med forskjellige typer design for menn, kvinner og barn. Vi er alle forskjellige, og derfor er det viktig at variasjonen er stor slik at alle kan finne noe som passer til sin egen stil og personlighet. Vi tilbyr dessuten fri frakt på kjøp over 499 kroner, så det er bare å ta siden i nærmere øyesyn og bli inspirert!

Fjern alle filter

Jil Sander

Side 1 Av 2

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.