Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

LANVIN

Lanvin er det eldste motehuset i Frankrike som fortsatt er i drift, og her hos Miinto kan du finne en luksuriøs veske, lekker kjole eller andre klær og tilbehør fra dette legendariske motehuset. Merket har en historie som strekker seg 135 år tilbake i tid, men leverer fortsatt luksuriøse klær og tilbehør av den aller beste kvalitet og i det flotteste design.

Det anerkjente franske motehuset Lanvin ble grunnlagt av Jeanne Lanvin i Paris i 1889. Moteforretningen startet som et hattemakeri, og ble snart heretter leverandør av hodeplagg til Paris mest prominente og velkledde kvinner. Lanvin utvidet raskt sortimentet med et komplett utvalg av skreddersydde kjoler, barneklær, herreklær, brudekjoler og pels, og i 1910 var huset et vaskeekte moteimperium. Lanvin fortsatte å utvide kolleksjonene og sortimentet sitt, og på 20-tallet ble parfyme og møbelstoff lagt til på produksjonslinjen. I 2014, ved husets 125-årsjubileum, ble Lanvin hedret med utmerkelser av den franske staten som ønsket å anerkjenne innsatsen til det som er Paris eldste fremdeles eksisterende motehus.


Om Jeanne Lanvin


Jeanne Lanvin (1867–1946) ble født i den franske hovedstaden Paris, og tilbrakte store deler av sin ungdom som syerske- og hattemakerlærling. I 1883 ble hun ansatt for å trimme hatter i verkstedet til Madame Felix på «15, rue du Faubourg Saint-Honoré», for deretter å etablere sitt eget verksted i en alder av bare atten år i 1885. Med bare førti franc i kontanter og tre hundre franc i kreditt, åpnet Madame Lanvin sitt hus i en beskjeden leilighet på «16, rue Boissy-d'Anglas» i 1889.

Designkarrieren til Madame Lanvin strakte seg over seksti vellykkede og produktive år. Lanvin er det eldste overlevende couture-huset i kontinuerlig eksistens, og nå, 135 år etter at Madame Lanvin åpnet det første verkstedet sitt, fortsetter merket å fokusere på hyllevarer og luksuriøst tilbehør til damer. Det franske merket designer også kolleksjoner for menn med sine skreddersydde sportsklær, i tillegg til å produsere fantastiske parfymer.

L'Oreal var den tidligere eieren av Lanvin, og i 2001 solgte selskapet det historiske merket videre til en uidentifisert kinesisk eier. Nå ble det fokusert på å finne en designer som kunne gjøre det historiske og gamle motehuset litt mer moderne og snertent. Blant designerne som ble ansatte i denne perioden, kan nevnes Ocimar Versal Oto og Christine Ortiz. I 2003 begynte Alber Elbaz å designe luksuskolleksjonen, og hun har gjort betydelige fremskritt med å gjenopplive Lanvin-navnet og «hentet» et mer ungdommelig klientell av modeller og kjendiser.


Inspirasjon fra gjenstander og kulturer


Klær fra Lanvin er konstruert på en mesterlig måte, og det er i overflaten og detaljene man finner det som gjør merket originalt. Madame Lanvin hentet inspirasjon fra forskjellige gjenstander, og overførte dette til levedyktige, moderne og funksjonelle design. For eksempel ble signaturfargen hennes, «Lanvin blue», inspirert av et italiensk freskomaleri fra 1500-tallet. Hennes evige jakt etter å lage de perfekte fargene for designene sine fikk henne til å etablere sine egne fargestoffabrikker i Nanterre i 1923. Dette modige og forutseende trekket sikret originaliteten og eksklusiviteten i fargene hennes, og konkurrentene har aldri noensinne hatt hell med å kopiere fargene.

Perle- og broderimønstrene på designene hennes var inspirert av forskjellige eksotiske elementer og reisemål. Lanvin var en ivrig, reiseglad og metodisk samler av gjenstander fra forskjellige kulturer over hele kloden, og de fungerte senere som et personlig inspirasjonsbibliotek.


Stadig relevant


Selv om det franske merket har gjennomgått mange forandringer siden den gangen Madame Lanvin styrte det hele med sin faste og kreative hånd, så er det fortsatt de fantastiske fargene og det fantastiske håndverket som kjennetegner merket. Merket er som sagt det motehuset som har eksistert lengst, men til tross for sin lange historie klarer Lanvin fremdeles å være designrelevant. Her hos Miinto kan du ta en nærmere titt på det gode utvalget av luksusklær og produkter fra det franske merket, og finne en veske, kjole eller andre klær du uten tvil kommer til å få glede av i mange år fremover.

Fjern alle filter

Lanvin

Side 1 Av 11

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.