Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

ANN DEMEULEMEESTER

Ann Demeulemeester regnes som en av de berømte «Antwerpen seks». Hun ble født 29. Desember i 1959 i Waregem i Belgia, og har aldri vært en designer som dikterte hvilken retning moteindustrien skulle bevege seg. Hennes avant-garde-kolleksjoner har allikevel gjort det godt med å skape magi på catwalken.

I utgangspunktet interesserte Ann seg overhodet ikke for mote mens hun gikk på kunstskole i tre år, men hun utviklet en sans for portretter som senere førte til at hun ble interessert i motedesign. Hun studerte ved «Royal Academy of Fine Arts» fra 1978 til 1981 i Antwerpen, og sammen med andre studenter fra høyskolen hun gikk på som «Dries van Noten», «Marina Yee» og «Walter Van Bereindonck» dro hun til London i 1986 for å presentere sin kolleksjon av dekonstruerte og utradisjonelle klær. I løpet av de neste årene jobbet Ann som freelance, og etter først å ha etablert et eget merke kalt «BVBA 32», åpnet hun sin første butikk under eget navn i 1999.


Klær inspirert av blant annet Patti Smith


Demuelemeesters første butikk åpnet altså i 1999 i Antwerpen, og i dag selges hennes kolleksjoner over hele verden i mer enn 30 land. Ann har jobbet i samarbeid med kunstneren Jim Dine, og hennes viktigste inspirasjonskilde kommer fra den androgyne sangeren Patti Smith. Selv om Demeulemeester har kolleksjoner bestående av mange forskjellige typer klær, sko og tilbehør, så kan kolleksjonene allikevel karakteriseres som dekonstruerte klær med en litt dyster stil, noe som reflekterer motens destruktive side. Kolleksjonene hennes er for det meste holdt i svarte og hvite toner, og i tillegg til fra Patti Smith, henter hun inspirasjon fra blant annet punk, goth og japansk undergrunnsmote.


Allsidig mote


Demeulemeester klarte å bygge opp et utrolig suksessfullt merke basert på sine gotiske, bohem-inspirerte kolleksjoner. I november 2013 kunngjorde Demeulemeester at hun ville forlate det firmaet hun selv hadde grunnlagt. Hun følte det var et godt tidspunkt å gjøre det på, fordi merket hadde uten tvil utviklet seg til å bli et merke med en sterk identitet. Hun hadde rett, for merket har fortsatt å utvikle seg, selv om fokuset fortsatt ligger på klær, sko og tilbehør i svarte og hvite farger. Merket henvender seg til kvinnelige og mannlige bohemer i alle aldre som elsker det rå, mørke, mystiske og rocka. Siden designene er holdt i enkle farger, så kan de lett kombineres med det du ellers har i garderoben. Her behøver du nemlig ikke å investere i hele antrekk for å få den stilen du gjerne vil oppnå, men kan heller bruke penger på noen få signaturplagg du kan bruke sammen med klær og tilbehør fra alle mulige andre merker du liker.


Finn klær fra Ann Demeulemeester hos Miinto


Det er ikke mange motemerker som skiller seg ut like mye som Ann Demeulemeester. De litt dystre kolleksjonene hennes ligner ikke noe annet man ser fra de kjente motemerkene, men det belgiske merket har allikevel en stor og trofast tilhengerskare. Du behøver overhodet ikke å være goth eller bohem for å gå med klær fra Demeulemeester. De elegante snittene og rene fargene gjør at de passer til nesten hva som helt. Det hele avhenger bare av hvordan du kombinerer plaggene. Ta en nærmere titt på dette utrolig interessante merket her hos Miinto, og finn noe som gir garderoben din et løft!

Fjern alle filter

Ann Demeulemeester

Side 1 Av 1

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.