Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

BALENCIAGA VINTAGE

Elegant, skulpturelt og sofistikert. Slik kan man med tre ord oppsummere Balenciagas univers. Det er et motehus som har eksistert i over 100 år, og som alltid har markert seg som et unikt motemerke. Nå har denne moten også funnet veien til oss, og her hos Miinto kan du nå blant annet finne en Balenciaga Vintage-veske og et par sko.

Balenciaga lanserer kolleksjoner fylt med ting man bare må ha. Det spanske merket utformer og lager alt fra vesker til kjoler, dress, ballongskjørt og parfyme, og hver eneste sesong klarer de å fornye seg. Selv om merket er over 100 år gammelt, så er det altså et merke som aldri står stille. Det er et levende merke som får nytt liv med nye impulser sesong etter sesong.


Historien om Balenciaga


«Han er den eneste av oss som er en ekte kjolemaker», har Coco Chanel en gang sagt om Balenciaga. Christian Dior hadde en litt mer filosofisk tilnærming til det hele, og uttalte at «haute couture er som et orkester, og Balenciaga er dirigenten». Merket ble grunnlagt i 1918 i Madrid, og ble umiddelbart en suksess. Grunnleggeren ble faktisk designer for Dronning María Cristina og Prinsesse Isabel Alfonsa av Spania i begynnelsen av 20-tallet. Etter å ha etablert seg i Frankrike under den spanske borgerkrigen, ble merket dessuten kjent for å kle alle som var noe i mellomkrigstiden. Den aller første kolleksjonen fra Balenciaga ble lansert i 1936 i verkstedene deres på 10 Avenue George-V – og siden har det bare gått slag i slag. I 1997 kom designeren Nicolas Ghesquière til motehuset, og i ettertid har merket spesielt vært kjent for skinnprodukter. De raffinerte designene er yndede produkter for mange kjendiser, og man ser ofte berømtheter som Kate Moss, Madonna og Nicole Kidman iført vesker og sko fra Balenciaga Vintage. Veskene er særdeles lett gjenkjennelige med messingdetaljer eller lommer med glidelås foran.


Evig utvikling


Cristóbal Balenciaga trakk seg tilbake som sjef for selskapet i 1968. Da hadde han drevet motehuset i mange år, men følte selv at han ikke helt var med på notene når det gjaldt de nyeste trendene. Nicolas Ghesquière tok over som sjefsdesigner, og ble samtidig en av de mest aktede og respekterte designerne i verden. Han ble skiftet ut med designeren Alexander Wang i 2012, som igjen ble kontroversielt skiftet ut med den antikonforme Demna Gvasalia i 2015. Gvasalia gikk nye veier når det gjaldt luksusvarer, og hentet mye av inspirasjonen sin fra undergrunnskulturene. Det er nok mye av hva vi kan se i dag, og som gjør at hele verden retter øynene mot Balenciaga når de lanserer de nye kolleksjonene sine.


Ikonisk og aktuell


Motehuset inneholder en mengde historie som går langt tilbake i tid – samtidig som det er mye som fornyes. Her hos Miinto kan du nå bli en del av historien med det gode utvalget vårt av sko og vesker fra Balenciaga Vintage. Helt siden selskapet ble stiftet, har de kreert ikoniske produkter, og de gjør det fortsatt. Uansett om de henter inspirasjon fra grunnleggeren selv, de spanske røttene eller utvikler spennende og moderne luksusprodukter, så har Balenciaga alltid vært aktuell – og det kommer de alltid til å være i fremtiden også.

Fjern alle filter

Balenciaga Vintage

Side 1 Av 17

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.