Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 1499.- og Enkel retur

Gratis frakt over 1499.-

Enkel retur innen 14 dager

BAUM UND PFERDGARTEN

Baum und Pferdgarten ble etablert i 1999 av designerduoen Rikke Baumgarten og Helle Hestehave. Mange antar ofte at Baum und Pferdgarten er et tysk klesmerke, men navnet er kun en oversettelse og et lekent samspill mellom de danske designernes etternavn. Merkets spennende historie er en historie om opp- og nedturer, om flaks og tilfeldigheter så vel som meget hardt arbeid. Det er også en historie om et samarbeid mellom to kollegaer og venninner så tett at det nesten minner om et ekteskap. Rikke og Helle møttes på Danmarks Designskole, og etter et meget vellykket prosjekt de to samarbeidet på, innså de at de jobbet svært godt sammen. Merkevaren ble etablert straks de uteksaminerte fra designskolen, og Baum und Pferdgartens første kontor ble et av hjørnene på Helles soverom. Det var her de designet sin aller første kolleksjon som ble solgt til en rekke danske motebutikker. De har selv røpet at de sydde mye selv på sine første kolleksjoner, blant annet kompliserte detaljer de ikke fikk andre til å gjøre. I tillegg fikk de stor syhjelp fra venninner, til og med de som ikke kunne sy. Med sine kreative og lekne kreasjoner i sterke farger, mønstermikser og store kontraster gjorde Baum und Pferdgarten umiddelbar suksess.


Nedturer og oppturer


Dessverre gikk Baum und Pferdgarten konkurs i 2008 – deres kunder var rammet av finanskrisen, og merket fikk beskjed fra banken om at de ikke ville finansiere deres neste kolleksjon. Heldigvis reddet Bruuns Baazaar selskapet. Dette ble starten på et av de mest suksessfulle partnerskapene man har sett i dansk mote. Helle og Rikke utviklet seg stort som forretningskvinner, og Baum und Pferdgarten gikk med store overskudd sesong etter sesong. Selv har jentene røpet at de brukte mye tid og energi på å stadig engste seg for det økonomiske da de eide selskapet alene. Med det nye partnerskapet fikk de derimot tid til å være kreative, som var det de ønsket å være da de etablerte seg i 1999.


Sterke kontraster og leken design


Karakteristisk for Baum und Pferdartens design er de sterke kontrastene som gir produktene et dualistisk og lekent preg. Det kan være møtet mellom det feminine og det maskuline, det minimalistiske og det grandiose eller det blanke og det matte. Målet deres er uansett alltid å overraske - noe de lykkes med gang etter gang. Med en rekke prestisjefylte priser og utstillinger i flerfoldige byer over hele verden, har Baum und Pferdgarten satt den danske hovedstaden på kartet som en ettertraktet motemetropol.

Fjern alle filter

Baum und Pferdgarten

Side 1 Av 2

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.