Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

COMME DES GARÇONS

Dette japanske merket har hovedkontor i Tokyo, og er et av de mest profilerte motemerkene i verden i sitt segment. Sjefsdesigner Rei Kawakubo og den prominente designeren Junya Watanabe leverer det ene mesterverket etter det andre, og makkerparet er et av de mest omtalte i moteverden. Man skulle kanskje tro at merket Comme Des Garçons er fransk, men det er altså bare i navnet. Det betyr ""som guttene"", men merket lager på ingen måte klær eksklusivt til gutter og menn, for kolleksjonene bugner av flotte design til damer også.

Comme Des Garçons er et allsidig merke, og er kjent for mer enn bare kleskolleksjonene sine. Mange kjenner sikkert også Comme Des Garçons for parfymene deres, som har en umiskjennelig japansk snev i form av sofistikerte noter av tre og tobakk. Den samme auraen finner vi omgi kleskolleksjonen og merket i sin helhet; Sofistikert, maskulint og originalt.


En perfeksjonistisk tilnærming


Når du kjøper klær på forskjellige steder i verden, ser man design som henvender seg til moteinteresserte innenfor et spesifikt geografisk område. Men Comme Des Garçons er et av de merkene som virkelig gjør inntrykk på mennesker over hele verden, uansett hvor man kommer fra, og hvor mye man har reist rundt omkring i hele verden til eksotiske steder og motemetropoler. Merket er gjennomsyret av den perfeksjonistiske tilnærming merket har til mote, og de klarer å levere det beste hver eneste gang. Det er selvfølgelig noe alle motemerker drømmer om å gjøre, men det er utrolig få som klarer å gjøre det i samme grad som Comme Des Garçons.


Selvlært motegeni


Rei Kawakubo ble født 11. oktober 1942 og er en motedesigner fra Tokyo og grunnleggeren av Comme de Garçons. Hun har aldri oppnådd en grad i motedesign, men har i stedet studert litteratur og kunst ved Keio University. Etter endt utdanning ble hun ansatt i et tekstilfirma og begynte så smått å sysle med litt frilansstyling i 1967. Senere grunnla hun sitt eget firma og åpnet sin første motebutikk i 1975. Hun konsentrerte seg først og fremst om dameklær, men etter tre år introduserte hun en kolleksjon med herreklær også. Etter hvert begynte hun å presentere kolleksjonene sine på forskjellige visninger i Paris, og i 1982 åpnet hun en butikk i Paris. Comme Des Garçons er kjent for sitt stramme uttrykk og til tider dekonstruerte design, og designene har ofte blitt beskrevet som antimote. I løpet av 80-tallet ble klærne for det meste laget i hvitt, grått og svart. Stoffene var gjerne draperte og frynsete med røffe kanter og asymmetriske former. Hun har begynt å bruke flere forskjellige farger, men svart er fortsatt dominerende. Årsaken til dette er at svart rett og slett er favorittfargen hennes, og at svart aldri blir umoderne.


Comme Des Garçons – Urban mote til dame og herre


Comme Des Garçons henvender seg til unge mennesker, og har en urban og gateaktig stil. Merket lager klær til både herrer og damer, og du finner alt fra sko, skjorter, T-skjorter, gensere, hettegensere, jakker, mobildeksler, parfyme og flere andre produkter. Det er med andre ord et særdeles allsidig merke, og alle de forskjellige designene gjør at klærne passer til de aller fleste motebevisste unge kvinner og menn. Selv om svart er den mest alminnelige fargen, så finner du også design i blant annet grønt, rødt, hvitt, blått og gull. Comme Des Garçons er et utrolig spennende merke, og har alltid gått sine egne ukonvensjonelle veier.

Fjern alle filter

Comme des Garçons

Side 1 Av 9