Gratis frakt over 499,- | Kjøp fra lokale klesbutikker
Kjøp fra lokale klesbutikker
GRATIS FRAKT OVER 499,- OG ALLTID GRATIS RETUR
0 NOK

Dr. Martens (106)

Dr. Martens - revolusjonerende sko

Skaperen av Dr. Martens er Klaus Märtens, som da var en 25 år gammel tysk soldat. Historien begynte i etterkrigstiden da Märtens skulle behandle en brukket fot ved å lage en luftfjæret skosåle fremfor å gå med tradisjonelle, harde skinnsåler. Med nål og tråd lagde han en prototype som han viste til sin gamle universitetskamerat, Herbert Funk. Dette ledet til et samarbeid der de begynte å produsere sine egne, unike sko, og i 1959 bestemte de seg for å reklamere for sine revolusjonerende sko i internasjonale magasiner. Griggs, en engelsk familiebedrift som også var i skoindustrien, lot seg særlig begeistre av den innovative, tyske sko-reklamen. Kort tid senere kjøpte Griggs en eksklusiv lisens på skoen og noen få, men viktige endringer ble gjort, deriblant den karakteristiske, gule sømmen rundt sålen.

Dr. Martens - et kulturelt symbol

60-tallet ble et viktig tiår for Dr. Martens. Etter at gitaristen fra The Who begynte å bruke støvlene som et symbol på sin egen arbeiderklasse-stolthet og rebelske holdning, ble det som tidligere var en arbeidssko, et viktig subkulturelt kjennetegn. På 70-tallet hadde Dr. Martens rukket å bli selve symbolet på selvutfoldelse i den britiske ungdomskulturen.

Robuste sko og støvler til barn, dame og herre

Den robuste og solide sålen som er typisk for Dr. Martens passer utmerket til det norske klimaet. Med sitt røffe design har merket blitt populært blant både gutter og jenter så vel som menn og kvinner. Selv om mange forbinder skoene og støvlene til Dr. Martens med høst- og vintersko er de fullt så tøffe til kjole og bare legger om sommeren, og funker utmerket som et mer edgy alternativ til sneakers. I tillegg til sko og støvler, finner du også sandaler og accessories i merkets sortiment. La deg inspirere av vårt store utvalg til dame og herre, og kjøp dine nye Dr. Martens bare ved få tastetrykk.POPULÆRE SKOKATEGORIER TIL DAME:

Chelsea boots

Gummistøvler

Sneakers

Støvler og boots

Vintersko

Filter Fjern alle

KJØNN

Kategorier

UNDERKATEGORI

Størrelser

Farger

Pris

Pris mellom - NOK

106 produkter funnet
Filter

Bruk for hjelp?

Kontakt oss her
eller finn svar i vår FAQ

Gratis frakt

På bestillinger over 499,-

Shop lokalt på nett

Hos Miinto handler du fra lokale, norske motebutikker

Gratis retur

Alltid 14 dager angrerett

+80.000 produkter

Fra mer enn 2.000 brands.