Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

GIVENCHY

Motehuset ble grunnlagt i 1951 av Hubert de Gevinchy som startet sin karriere som lærling hos noen av de største designerne i Paris. Han revolusjonerte moteverden ved å åpne sin egen butikk hvor designkjolene kunne kjøpes fra gaten, og førte på den måten moten bort fra salongene og ned på gateplan. Gjennom årene har mange kjendiser brukt klær fra Givenchy, og nå kan du også få fingrene i sofistikert luksus fra Givenchy her hos Miinto. Velg for eksempel et par sneakers, en veske, kjole eller andre klær og tilbehør, og unn deg litt luksus i hverdagen.

Motehuset Givenchy var det første luksusmotehuset som introduserte «pret-a-porter» – mote som var klar til å ta på seg. Frem til 50-tallet var mote forbeholdt kvinner fra overklassen som gikk inn i et motehus i Frankrike og bestilte en håndsydd kjole til veldig mange penger. Givenchy skilte seg ut og laget som en av de første luksusdesignere en billigere, ferdigsydd kolleksjon for butikkhyllene. Kolleksjonene var fortsatt dyre, men var allikevel langt billigere enn «haute couture» eller høymote om du vil. Med «pret-a-porter» kunne mer alminnelige kvinner gå inn i en butikk og kjøpe en ferdigsydd kjole fra Givenchy. Dette kaller man for en demokratisering av moten, som gjorde at man kunne begynne å lage klær til alle som interesserte seg for mote. «Pret-a-porter» gjorde rett og slett moten tilgjengelig for mange flere mennesker.


Til den sterke og intelligente kvinnen


Her hos Miinto finner du mange forskjellige Givenchy-produkter, som blant annet klær, sneakers, vesker og annet tilbehør. Design fra dette franske motehuset er kjent for modne og stilige produkter, men allikevel ikke uten snert. Motemerket lager for eksempel sneakers som uten tvil er en liten smule vanvittige, men som alltid fremstår som elegante og sofistikerte. Hvis du gjerne vil ha en veske eller annet tilbehør, så gjelder de samme prinsippene. Kjennetegnet er en kombinasjon av glamour og sofistikert eleganse, og designene henvender seg til sterke og intelligente kvinner med sans for tidløs mote krydret med moderne detaljer.


Kvinnelige personligheter som muser


Givenchy har alltid vært et merke som har tiltrukket mange kunstnere, artister og kjendiser. Som et naturlig resultat av dette har Givenchy samlet en liten og tett gruppe bestående av innflytelsesrike personligheter som fungerer som muser for motehuset.

Givenchy døde i 2018, men rakk å bli en slags folkehelt i Frankrike. Enhver franskmann visste hvem han var og hva han sto for. Det skyldes blant annet at han begynte å jobbe med Hollywood på 60-tallet. Før i tiden var det tradisjon blant franske luksusdesignere å designe klær til de kongelige, men Givenchy valgte altså å gå en annen vei og samarbeidet heller med filmstjernene. Den viktigste av alle var uten tvil Audrey Hepburn. Det var Hepburn som gjorde Givenchy kjent over hele verden for den «lille sorte» – en enkel, tettsittende svart cocktailkjole som hun hadde på seg i filmen «Breakfast at Tiffany’s». Filmene var et sted hvor alminnelige mennesker gikk for å drømme, og nå kunne de drømme om en Givenchy-kjole.

Når man tenker på Givenchy i dag, så tenker man på tidløs eleganse. Akkurat som Audrey Hepburn i «Breakfast at Tiffany’s», var Givenchys mote ikke målrettet den vesle sukkersøte kvinnen, men heller den moderne og intelligente kvinnen. Jackie Kennedy var en annen kjent personlighet som ofte ble sett i klær fra Givenchy, og hun ble ansett som en moderne og trendsettende kvinne. Nettopp denne typen kvinner er det som fortsatt assosieres med klær fra det franske motehuset. Ta veldig gjerne en nærmere kikk på utvalget her på siden, og la deg bli forført av den sofistikerte elegansen!

Fjern alle filter

Givenchy

Side 1 Av 21

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.