Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

SALVATORE FERRAGAMO

1950-tallets filmstjerner og europeiske kongelige har vært en del av det faste klientellet hos Salvatore Ferragamos helt siden starten. Selskapet ble lansert i 1923 som en Hollywood-skobutikk med navn «Hollywood Boot Shop». De lagde sko og støvler til filmbyens kvinnelige stjerner – noe som ga designeren tittelen "skomaker for stjernene." I dag har kolleksjonen utvidet seg utover Ferragamo-skoene til å omfatte ready-to-wear, vesker og de spesielt ettertraktede Ferragamo-beltene, i tillegg til parfymer, solbriller og annet tilbehør.

Det hele begynte med produksjon av sko, som i de følgende årene ble utvidet til å også inneholde vesker og andre skinnvarer. Men selve navnet Salvatore Ferragamo betyr imidlertid mye mer enn bare flotte design. Det er et symbol på godt håndverk og en enorm kreativitet, og det er nettopp slik selskapet har utvidet sortimentet sitt til å også inkludere klær for henne og ham, tilbehør og de mest fantastiske parfymene. I 2001 ble varemerket Ferragamo Parfums S.p.a. grunnlagt, og det gikk ikke lang tid før merket også ble en dominerende faktor innenfor denne sjangeren også. De har vært en familiebedrift fra begynnelsen frem til i dag og har kontroll over alt som foregår innenfor forretningsområdet – helt fra utviklingen av produktene og frem til markedsføring.


Fra Italia til Amerika – og tilbake igjen


Historien til dette verdensberømte merket begynte faktisk før skomakeren Salvatore Ferragamo overtok ""Hollywood Boot Shop"" i 1923. For før det var han nødt til å immigrere fra Italia. Han var en dyktig skredder, men det var dessverre ingen mulighet for å etablere seg i Italia på den tiden. Derfor tok han dampskipet over til Amerika, akkurat som så mange andre europeere gjorde på den tiden. De aller fleste immigrantene levde i fattigdom resten av livet, men Ferragamo ville det annerledes. Fra sin lille skoforretning solgte han eksklusive sko til de aller største kvinnelige stjernene i Hollywood, som blant annet Marlene Dietrich, Greta Garbo og D.W. Griffith. På grunn av den økonomiske krisen i USA, så Ferragamo i 1927 seg nødt til å flytte selskapet tilbake til hjemlandet. Han valgte regionen Firenze som et nytt sted for sin virksomhet, og her skapte og produserte han sko for både menn og kvinner. Selv om virksomheten ble nødt til å stenge en periode som følge av den økonomiske krisen i 1929, hadde Ferragamo fortsatt tro på potensialet i ideene hans. Dette til tross for at forholdene nærmest var uutholdelige. Denne utholdenheten ble belønnet, og allerede ni år etter det store krakket, kunne han kjøpe en representativ bygning i Firenze sammen med Palazzo Spini Feroni. Da andre verdenskrig endelig var over, begynte selskapet sin store seiersgang over hele Italia. På slutten av 1950-tallet produserte rundt 700 ansatte opptil 350 par sko per dag ved bruk av godt og nøyaktig håndverk, og alt foregikk for hånd.


Et motehus i vekst


Salvatore Ferragamo døde i 1960, men holdt alltid fast i de stilige og tidløse designene som hadde preget selskapet helt siden begynnelsen. Etter hans død fortsatte hans kone fru Wanda virksomheten i hans ånd, og selv om det hele tiden ble utviklet nye design, var det tydelig at de bar preg av Ferragamos prinsipper og ideer. Litt etter litt vokste produktutvalget og kolleksjonene, og i tillegg til sko ble det også produsert skinnvarer som vesker og belter. Etterhvert ble også klær, klokker, briller, solbriller, dufter og kroppspleieprodukter inkludert i sortimentet. I dag er det tredje generasjon som styrer merket Salvatore Ferragamo støtt og stabilt videre, og merket er et av de førende innenfor luksusvarene innenfor «Made in Italy». Grunnleggeren og den håndverksmessige mesteren ville vært stolt hvis han i dag kunne se at den vesle skobutikken hans har vokst seg til et internasjonalt konsern med mer enn 3000 ansatte og butikker over hele verden. Det er ikke dårlig for en immigrant fra Italia!

Fjern alle filter

Salvatore Ferragamo

Side 1 Av 13

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.