Fri frakt på kjøp over 499,- | Shop fra de beste uavhengige klesbutikkene
Shop fra de beste uavhengige klesbutikkene
Meny
GRATIS FRAKT OVER 499,- OG ALLTID GRATIS RETUR
Kurv
0

Din shoppingbag er tom...

Tilbake

Strømper og sokker til dame

Sokker er ikke bare sokker, men er med på å vise hvem og hvilken type du er som person. Er spraglede og fargeglade sokker noe for deg, eller kanskje du helst vil ha noen ensfargede og klassiske? Uansett, så er det ingen tvil om at sokker nå har inntatt motebildet for fullt, og derfor finnes det i dag et hav av valgmuligheter når du skal finne et par nye strømper.

Mange menn ser på sokker som et klesplagg med bare én eneste funksjon, nemlig å holde føtter og tær varme og tørre. De siste par årene har denne tendensen likevel endret seg, og strømper til menn har blitt et viktig element innen mannsmote. Det er også grunnen til at det nå finnes et kjempemarked med et hav av forskjellige modeller. Spesielt sokker med massevis av farger og mønstre har blitt veldig populært. Dessuten er det et klesplagg som de fleste menn tar på seg hver eneste dag, og derfor er det god grunn til å investere i noen av høy kvalitet i lekre materialer. Hvis du derimot mest har lyst til å gjemme bort sokkene dine i et par sneakers, så er det nok ankelstrømper du skal ha – og da spiller mønstre og farger ikke like så stor rolle.

Historien om sokker

Strømper til herrer kan dateres tilbake til lenge før vår tidsregning overhodet begynte. De aller tidligste eksemplarene ble laget av skinn og hår fra dyr som fantes i nærheten. Omkring år 1000 e. Kr. oppnådde sokker høy status blant adelen, og var et symbol på edelhet og rikdom. Helt frem til slutten av 1500-tallet ble de alle laget for hånd. Inntil 1589, da den første maskinen så dagens lys, og kunne lage strømper hele 6 ganger fortere enn ved håndkraft. I dag eier de aller fleste menn flere par sokker, og de finnes i utallige utgaver og varianter, blant annet i bomull og ull, og hos kvinnene er både silke og nylon en sikker vinner når de skal ha seg nye sokker.

Sokker skal ikke bare varme tærne

Før i tiden hadde sokkene bare ett formål, nemlig å varme føtter og tær. Det gjør de fortsatt, men moten har fått større og større innflytelse på de tidligere så betydningsløse klesplaggene. Det betyr at du i dag kan få strømper til menn i et utall av forskjellige farger og mønstre, og de kan brukes til å både piffe opp og nedtone antrekket ditt. De ensfargede og klassiske modellene er det helt riktige valget til det klassiske antrekket, og påkaller seg overhodet ingen oppmerksomhet. Motsatt er de med de flerfargede og mønstrete utgavene som gir deg en moderne utseende med en vri. Her må det gjerne dukke opp et fyrverkeri av farger mellom bukse- og skokanten, slik at de kan være med på å skape personlighet og sjarme i antrekket ditt. Sørg gjerne for å matche fargene på sokkene med fargen på skjorta eller t-skjorta. Det setter prikken over i-en i stilen din.

Finn dine favoritter hos oss

Hvis du ser etter sokker med striper, prikker, terninger, massevis av farger, eller bare helt diskrete og ensfargede, så finner du et par sokker som passer til deg her hos oss. Vi har alt fra tynne ankelsokker til tykke ullsokker, og du kan være sikker på at både kvalitet og komfort ligger helt i topp.KJØP SOKKER OG STRØMPER FRA POPULÆRE MERKER SOM:

Becksöndergaard

Calvin Klein

Fila

Versus Versace

Filter

123 resultater

  • 1
  • 2
  • 1
  • 2