Fri frakt på kjøp over 499,- | Shop fra de beste uavhengige klesbutikkene
Shop fra de beste uavhengige klesbutikkene
Meny
GRATIS FRAKT OVER 499,- OG ALLTID GRATIS RETUR
Kurv
0

Din shoppingbag er tom...

Tilbake

Dressvester

Vester til dressen er en nødvendighet for godt kledde menn. Mange, kanskje spesielt yngre menn, har ingen vane for å bruke dresser eller smoking på fest. Vanligvis skjer det kun ved veldig spesielle anledninger, og for de fleste anses en dress som noe av det ypperste innenfor penklær til herrer. Med dressvester kan man pynte opp og ned. Du kan for eksempel bytte ut jakken med en vest, eller motsatt gjøre antrekket enda flottere med en dressvest under jakken.

Penklær for herrer blir mer og mer vanlig, også i hverdagen. Dresser er ikke lenger forbeholdt forretningsmenn, advokater, politikere og diverse andre formelle yrkesgrupper. I dag handler det mer om en signatur, et uttrykk for personlig stil om du vil. Den klassiske og velkledde høflige mannen blir mer og mer populær, og menn som går med vester til dressen er i dag et alminnelig syn på gaten blant både unge og eldre menn.

Dressvester sammen med jeans

Dressvester passer også utmerket sammen med et par flotte jeans. Det gir en mer tøff og avslappet stil, samtidig som man ser stilig og flott ut. Det finnes dressvester i alle mulige design, materialer, farger og mønstre, så det er bare å eksperimentere med hvilke skjorter som passer best sammen med de ulike dressvestene. Du kan dessuten eksperimentere med forskjellige typer slips og sløyfer, i tillegg til forskjellige tilbehør som lommeur, kjeder og armbåndsur. Det er kun fantasien som setter grenser! Med forskjellige vester til dressen får du utrolig mange forskjellige muligheter til å skifte uttrykksform og stil.

Hvilke regler gjelder for hvordan man kler seg?

Norske menn går generelt mye opp i hvordan de ser ut og kler seg, og det er derfor verdt å gjøre seg kjent med noe av reglene for hvordan «etiketten» dikterer at du skal kle deg, spesielt når det gjelder spesielle anledninger.

Kleskode ved bryllup

Som gjest i et bryllup anses det som anstendig å komme i dressbukser med passende jakke, fine og nypolerte sko samt slips eller sløyfe. Hvis det er fest om vinteren, kan du også bruke en dressvest. Du kan selvfølgelig også bruke dressvest om sommeren, men avhengig av temperaturen kan det fort bli veldig varmt.

Generelt sett bør ikke den nederste knappen på dressvester være kneppet igjen, fordi vestene skal sitte godt. Blazeren, derimot, må være kneppet igjen når du ankommer, og bare kneppes opp når du setter deg ved bordet.

Etter hvert som det blir senere og senere, velger mange menn å rulle opp skjorteermene. Men husk at ifølge norm og etikette, så skal de ikke rulles opp lenger enn opp til albuen.

Mellom jul og nyttår

Jul og nyttår er for de fleste ensbetydende med mange festlige anledninger. Disse anledningene krever som regel at du pynter deg litt ekstra. Med en dressvest får du et gjennomført og samtidig moderne antrekk hvor du automatisk vil være ulastelig kledt. Husk at riktig tilbehør setter prikken over i-en. Det er dessverre lett å ødelegge hele stilen, hvis du for eksempel har et belte eller et par sko som passer dårlig sammen med resten. Hovedregelen er at beltet i hvert fall skal passe med skoene. Hvis alt har forskjellige farge, så mister antrekket sin helhetlige stil, og du kan fort fremstå som en som overhodet ikke bryr seg om hva du har på deg. På den annen side skal det altså ikke mye til for at du får et antrekk som virkelig passer sammen og kan vise deg frem fra din elegante, stilige og maskuline side.POPULÆRE BRANDS TIL HERRE:

Filippa K

Gant

Les Deux

NN07

Swims

Filter

23 resultater

  • 1
  • 1