Enkel retur innen 14 dager

Enkel retur innen 14 dager

Verdens beste klesbutikker på et sted I Gratis frakt over 499.- og enkel retur

Gratis frakt over 499.-

Returner enkelt innen 14 dager

BURBERRY VINTAGE

Burberry ble grunnlagt i 1856 av Thomas Burberry, og kjennetegnes nok best for trenchcoaten med rutete mønster på innsiden. Nettopp dette med rutete mønstre er noe som går igjen i Burberrys mange forskjellige kategorier, som blant annet inkluderer klær, sko, vesker og parfymer. De mest ikoniske produktene er som sagt blant annet trenchcoaten, men med en liten vri mot sportslige og hverdagslige klær har Burberry produsert mange klassikere opp gjennom årene. Her har vi samlet et godt og bredt utvalg av Burberry-vintage, slik at du også kan ta del i historien.

Burberrys stil er klassisk, men mange av produktene følger allikevel tidens trender. Det klassiske uttrykket er likevel alltid på plass, noe som betyr at Burberry er et merke du kan bruke i mange år uten å bli umoderne. Nettopp derfor er det britiske merket et utmerket sted å starte hvis garderoben mangler noen basisplagg og klassikere. På den måten blir det lettere for deg å supplere med klær fra andre prestisjefylte merker som også kan en del av det samme, nemlig å produsere klær som er moderne og tidløse på samme tid.


Historien bak det ikoniske merket


Burberry ble lansert i 1856 av den da 20 år gamle engelske skredderen Thomas Burberry. Den aller første butikken ble åpnet i Basingstoke, en by i det nordøstlige Hampshire i England. I 1891 åpnet han en butikk i London, og i 1909 åpnet han også en forretning i motens hovedstad, Paris. De aller fleste kjenner det rutete mønstret som kjennetegner motemerket. Opprinnelig ble dette designet brukt tidlig på 1900-tallet, da det for første gang opptrådte på en av Thomas sine motorsykkeljakker. Siden har man kunnet se mønstret på mange forskjellige produkter, og i dag er det et fast element på flaskedesignet på Burberrys parfymer.

Den gangen han designet det rutete mønstret var han også ansvarlig for å designe utstyr til vår nasjonalhelt Roald Amundsen. Han var nemlig i gang med å gjøre seg klar til å dra på ekspedisjon til Sydpolen, og han trengte noen solide klær som kunne klare strabasene. I tillegg ble Burberry hyret til å designe en frakk som var egnet til krigsførsel under første verdenskrig, noe som resulterte i den ikoniske trenchcoaten. Så sent som i 1960 kom det enda en utgave av trenchcoaten, nemlig Commander ll. Denne frakken ble selve innbegrepet av den perfekte trenchcoaten, og er i dag en evig klassiker. Inntil den gangen hadde Burberry for det meste fokusert på å produsere solide kvalitetsklær uten å tenke nærmere på hva motetendensene i Paris var, men med Commander ll sikret merket seg en plass blant verdens førende motehus.


Burberry i moderne tider


Det har vært mange berømtheter og glamorøse kjendiser som har blitt avbildet med produkter fra Burberry opp gjennom årene. Det samme gjelder også i dag, selv om mange av produktene faktisk er de samme. Det er et bevis på at Burberry vintage aldri blir umoderne, og alltid vil være aktuelt for alle motebevisste menn og kvinner. Det er et merke som hører til blant den absolutte moteelite, og samtlige av kolleksjonene deres oser av overskudd, eleganse, tidløst utseende og stil. Ta så veldig gjerne en nærmere kikk på utvalget av Burberry vintage og la deg forføre du også.

Fjern alle filter

Burberry Vintage

Side 1 Av 19

Registrer deg for å bli oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev og delta i konkurransen om et gavekort til en verdi av 2500,-

Ved påmelding aksepterer du våre vilkår og betingelser. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet her.